23 Şubat 2010 Salı

İstanbul-Çok Çok Thai

Bu blog'un amacı gezip gördüklerimi paylaşmak olduğuna göre İstanbul içinde de gezip gördüklerimi yazabilirim sanırım;)
13 Şubat Cumartesi günü Cansu ve İlker ile konuşup Taksim'e gitmeye ve Çok Çok Thai isimli Tayland mutfağından yemekler yapan restoranda yemek yemeye karar verdik. Epeydir aklımızdaydı..Zar zor yer bulduk.. ve akşam 19.30da orada buluştuk...
Mekan fazla büyük değil ama resmen ağzına kadar doluydu diyebilirim. Merak edenler ve detaylı bilgi isteyenler için:
http://www.cokcok.com.tr/
Biz ortaya Bali seyahatimizde bayıla bayıla yediğimiz "dana satay" ve "kızarmış kalamar" istedik..Ana yemek olarak da ben "kung op wun sen" yani "jumbo karidesli mungean noodle", Altan "Kaeng phed ped yang" yani "Kırmızı körili ördek", Cansu "Phad Thai kung sod" yani "jumbo karidesli kızarmış noodle", İlker de "Phad neua namman hai" yani "istiridye soslu biftek" siparişi verdi. Yemekler geldiğinde en başarılı seçimin Cansu'nunki olduğu aşikardı..
İlker ve Altan'ın istedikleri gayet küçük tabaklardaydı.. Benimki ise klasik noodledan farklı olarak beyaz şeffaf bir noodle dı..Çok süper bir lezzeti olduğunu söyleyemem. Ayrıca hem benim hem Cansu'nun tabağına 3-4 tane karides konulmuştu sadece..
İyi ki başlangıçlardan birşeyler söylemişiz ki beyler de doydular..:)
Sonuç olarak çok beğendiğimi söyleyemem.. tabi ki kötü değil. Ama benzer tarzda yemekler sunan Go Mongo veya Waga Mama ile bence mukayese edilemez diye düşünüyorum..

1 yorum:

altanyaman dedi ki...

Vallahi ben doydum desem yalan olur. Benim yediğim ördekte 3 parça ördek vardı gerisi kırmızı ve yeşil biberdi maalesef. Ördeğin suyu ile tatsız tuzsuz pilavı birleştirip doyurduk karnımızı.
Satay ve jumbo karidese diyecek yoktu yalnız.