2 Aralık 2014 Salı

Rotisserie Noir

Geçtiğimiz ay bir akşam Efe'yi anneannesine bırakıp dışarı çıktık.Daha önce gitmediğimiz, bir yer olsun diye araştırırken Bağdat Caddesi'nde açılan Rotisserie Noir isimli bir yer gördüm. Okuduklarım merak etmeme yetmişti, hemen rezervasyon yapıldı ve akşam Hande abla ve Sinan abi de aranıp buluşmak için sözleşildi..

Mekan Fransız yemekleri yiyebileceğiniz bir restoran.Dekorasyonda siyah ağırlıklı. Zaten ismindeki Noir da siyah demek :)

O gece gittiğimizde Fenerbahçe bayan basketbol takımı da oradaydı. Haftaiçi olmasına rağmen doluydu diyebilirim sanırım.

Menü tek sayfa.Çok çeşit yok gibi görünüyor ama buranın olayı rotisserie dedikleri pişirme usulü.
Duvarda bir rotisserie makinesi var. Seçtiğiniz etler, sosisler kancalarla bu makineye asılıyor ve çevrile çevrile, ağır ağır pişiyor. Makine, içindeki volkanik taşların ısınmasıyla ısıyı eşit olarak dağıtıyor, böylece etlerin dışı süper pişip mühürlenirken içleri de sulu kalıyor.
Bu makinede aynı zamanda tatlı olarak ikram edilen muz ve ananas da pişirilebiliyor..


Etlerin yanına da çeşitli garnitürler söyleyebilisiniz. Bu arada birkaç çeşit de kendilrei ikram etmeyi ihmal etmiyorlar..
Menüye kendi websitelerinden ulaşabilirsiniz: http://www.rotisserienoir.com.tr/ diyor ve hemen bizim tadına baktıklarımıza geçiyorum..

Önce ortaya başlangıç olarak Amuse Bouche geliyor.. Bu ,sıcak bal,tarçın ve eritilmiş keçi peyniriyle ve yanında özel tereyağ..O peynirin bal ve tarçın ile uyumu, yanında getirdikleri sıcak ekmekle birleştiğinde ağzınızda bıraktığı tat bizce muhteşemdi.. :)

Soğan çorbası söyledik, nette okuduğum yorumlarda muhakkak tadılmalı diye öneriliyordu.. Hoşumuza gitti.

Yine başlangıçlardan acılı mayonezle sunulan Merguez sosis gayet lezzetliydi.. Sucuğa benzettik biz tadını..


Et olarak lokum, dana şiş ve pirzola söyledik-ki bence en güzeli pirzolaydı açık ara.. Böyle bir lezzet yok..Ama mekan ile ilgili tek eleştirim porsiyonların küçüklüğü olabilir.. Bir porsiyon pirzolada 2 kalem pirzola getirmeleri bizi bizden aldı gerçekten.. :) Lezzetin muhteşemliğine, pirzolanın yumuşaklığına tav olup bir porsiyon daha söyledik sonradan.. :)Uzun süre bekleseniz de.. bizce beklemeye değer..


Lokum ve dana şiş ise fotoğrafını çekemeden midemizde yerini aldı maalesef..
Trüf yağı ile fırınlanmış patates,kremalı ıspanak da aynı kaderi paylaştılar :)

Et porsiyonları epey ufak olunca ortaya baklava hamuruna sarılarak pişirilmiş ayvalı,bonfileli roll söyleyiverdik gitti.. Abartmış bunlar da demeyin sakın.. Porsiyonlar gerçekten ufak..


Veee tatlı..Yine bu makinede pişirilmiş muz geldi ortaya.. Çok muhteşem bir lezzet diyemiycem ama yanında gelen patlayan şeker beni benden aldı..
Müessesenin ikramı da üzeri silme patlayan şekerli çikolatalı tatlı oldu..  Ama Hande abla ve bana o kadarcık şeker yetmedi. Bir kasede sadece patlayan şeker istedik.. Kapıdan çıkarken bile hala ağzımda o eski, bildik patlama hissi vardı.. Muhteşem!! Daha ne olsun.. :)




Porsiyonların azlığı dışında gayet memnun olduğumuz bir akşamdı. Lezzetli yemekler, ilgili,masaları tek tek dolaşıp sohbet eden bir işletmeci,keyifli bir ortam.. Biz beğendik.. Tavsiye ederiz..

Mekanla ilgili en doğru yorum fotoğrafları gören annemden geldi sanırım: Herşey siyah,simsiyah, mekanın adına yakışır biçimde.. :)

Hiç yorum yok: