4 Ağustos 2009 Salı

16 Temmuz 2004

Bugün yine çoookk yorgun kalktık. Zaten kahvaltıya inmedim. Uyuma ihtiyacı hissediyorum.. Ayaklarım, bacakalrım çok ağrıyor..Yok yok bu Paris bana yaramadı!! Bugün önce istasyona gidip Nantes bileti alıcaz sonra da Sacre Coeur'e gidicez..

.....

Bu Parisliler çok sinirleeeeeeeeeeeerrrr... Önce Gare du Nord'a gittik. Bir saate yakın bir kuyrukta bekledik ve meğer o istasyondan Nantes bileti alınmıyormuş. Ne ilginç adamlar.. Koskoca Paris'in garları nasıl birbirine bağlı olmaz anlamadım... Tren ordan kalkmıyor diye bileti de ordan alamıyoruz! Tekrar uyuz metroya bindik ve Gare Montparnasse'a gittik.. Burada da epey bir dolandıktan sonra bir sıraya girdik ki... Tüm antika tiplerle aynı sıradaydık.. 7 tane gişe var ama sadece 2 tanesi açıktı. Türkiye'de bile o kalabalığı görünce bir tane daha açarlar yani..

Bir de tam sıra bizdeyken bir gişe daha kapandı ve tek gişeye kaldık.. Neyse zar zor biletimizi aldık. 3 Euro verdik.. Çünkü bu da hızlı tren!!!

Sacre Coeur'ün olduğu semt zenci mahallesi. Kötü bir yer.. Beyaz insan yok denecek kadar az! Bu arada Montparnesse'dan Paul'den sandviç aldık ve Sacre Coeur'ün oradaki parkta oturup yedik.. Ve... merdivenlerden çıkarak kiliseye gittik... Bugün hava aşırı sıcak ve biz yine kot pantalonlayız... Üff artık yazlık kıyafetlere geçmek istiyorumm... Hostel'a gidip duş almak istiyorumm... Zaten bugün Paris'te fazla gezmiycez çok yorgunuz biraz dinlenelim.. Paris'te eksik kalsın.. Baydı zaten..:)

Oh beeee... Duş aldık.. biraz yorgunluğu da aldı gibi...Az önce de yürüyüşten geldik. Sokak çok hareketli, bir sürü kafe restoran falan var.. Güzel yerde kaldık valla.. iyi bulmuşum;)

Hiç yorum yok: