4 Ağustos 2009 Salı

20 Temmuz 2004

22 saatlik tren yolculuğundan sonra Madriddeyiz..!!! Morlaix'ten Rennes'e, Rennes'den Nantes'a, Nantes'dan Bordeaux'a, Bordeaux'dan Irun'a gittiğimiz trenler son derece konforlu iken gece 22.15te bindiğimiz tren felaketti.. Önce o trenin sadece 1. sınıf olduğunu öğrendik.. Morlaix'deki kadın Interraili bilmediği için bizi yanlış yönlendirdi tabi..!! Biletsiz durumda olduğumuz için ceza ödemek zorunda kaldık ama sanırım yine de Interrail biletleri sayesinde sadece(!!) 26,50şer euro ile kurtardık.. Ama bir 1.sınıf tren bu kadar olabilirdi yani!! Bizim Adapazarı Ekspresi gibi birşeydi ya.. Uyku tulumlarının içine girdik oturduğumuz yerde çünkü klimalar felaket fazla çalışıyordu. Bu arada zavallı Gökhan'ın yanındaki teyze de deli çıktı.. Habire ayağa kalkı duruyordu, üstelik kendisi pencere kenarındaydı. Bir de arada uykusundan uyanıp kendi kendine konuşuyordu falan. Tam deliydi yani..:) Neyse sonunda Madrid'e ulaştık.. Madrid metrosu Paris'e göre son derece modern ve konforlu.. Klimalı falan.. Otelimiz Hostel Cervelo da çok iyi, 2 yıldızlı bir yer.(http://www.hostalcervelo.com) Odamızda banyo ve hatta küvet bile var:) Biraz dinlendikten sonra kendimizi attık sokağa.. Önce yol üzerindeki bir kafede kruvasan tarzı birşey ve çaydan oluşan kahvaltımızı ettik. Sonra internete girdik. Yakındaki istasyından Barcelona trenimizi de gayet rahat hallettik. Pariste sırf o gardan kalkmıyor bineceğimiz tren diye diğer uçtaki gara gitmek zorunda kalmıştık... Neyse ordan da direkt "Prado Müzesi"ne yollandık.. Yine çok güzel resimler vardı. Onları görünce insanın ressam olası geliyor valla..:)
E tabi müze gezisinden sonra yemek yemek kaçınılmaz oldu ve kendimizi Mc Donalds'a bıraktık. Aslında hazır İspanya'dayken "Paella" yemek isterdim ama yol üstünde gördüğümüz yerlerde paellalar pahalıydı. Bir de risotto gibi sevmezsem haybeye para vermiş olucam...!! Mc Donalds'da kendimize 5Euro ya Big Mac ziyafeti çekip klimalı klimalı serin serin oturduk:)
Öğleden sonra bu sefer kendimizi Madrid'in alışveriş sokaklarına attık.. İspanya'da El Corte denilen güya ucuz(!!) mağazalar varmış onları aradık ama bir türlü bulamadık.. Kime sorsak başka birşey söylüyordu, biz de şaşırıyorduk... Sonunda nedenini anlayabildik: Her köşe başında bir El Corte vardı!!!:) Adamlar resmen Madrid sokakalrını parsellemişler. Ucuz diye girdik ama diğer yerlerden pek farkı yoktu yani!! Bu maceradan sonra da otele gidip kendimizi konforlu yataklarımıza attık..:) Kendi adıma diyebilirim ki epey yorulmuşum galiba ki sızmışım...

Hiç yorum yok: